Cazare Felix
Cazare Felix
Cazare Felix

Pensiunea Nely Ardelean ***

0744 506 302

0740 644 743

Cazare Felix

Scroll up

Cazare Felix

CAZARE FELIX

Cazare Felix - Cazare Baile Felix - Pensiune Baile Felix 

Rezerva acum

Bine ai venit în Paradisul apelor termale!

Aproape 15.000 de metri pătraţi de bazine cu apă termală binefăcătoare și plină de minerale te așteaptă să-i experimentezi puterile vindecătoare.

Efectele miraculoase ale apelor termale își unesc forțele în cea mai mare stațiune cu ape curative din România. Oradea, alături de Băile Felix și Băile 1 Mai, este un adevărat paradis al apelor termale. 

Băile Felix sunt, probabil, cea mai frumoasă destinaţie termală din România și una dintre cele mai avantajoase alegeri pentru sănătate, refacere și odihnă, din Europa.

Efectele miraculoase ale apelor termale din Băile Felix sunt cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman.

Unice în lume, apele termale din Băile Felix sunt cele mai apreciate ape curative din regiune.

Efectele tămăduitoare ale apelor termale sunt potențate la maximum, pe tot parcursul anului, de briza venită dinspre Alpii austrieci. Băile termale în aer liber sunt preferatele turiștilor  pe timp de iarnă, senzația transferului de la rece la cald făcând experiența și mai intensă.

Te va ademeni o atmosferă unică și armonioasă, iar odată ce ai ajuns aici, confortul și revigorarea îți vor fi cei mai buni prieteni.

Sursa : https://www.visitoradea.com/ro/what-to-see/baile-felix

Cazare Felix
Cazare Felix

Istoric

Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck⁠ din Moravia, administrator al mănăstirii din Sânmartin.

Între 1711-1721 au fost organizate primele așezăminte pentru tratament, sub numele de „Baia lui Felix”. Felix Helcher a murit în anul 1737. În anul 1885 a fost captat un nou izvor, cu o temperatură de 49°C. Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat este apariția primelor clădiri între anii 1711-1721.

Cazare Felix

Despre

Băile Felix este un sat în comuna Sanmartin din Judetul Bihor sise află la aproximativ 10 km sud de municipiul Oradea.

Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare.

Despre statiunea Baile Felix 

 Pensiunea Nely Ardelean - Cazare Baile Felix - Pensiune Baile Felix 

Cazare Felix

Adresa
Calea Beiusului nr. 24
Baile Felix, Jud. Bihor

Pensiunea
NELY ARDELEAN

0740 644 743

Site web realizat si administrat de FCR Media On Line SRL - www.rentasite.ro

Cazare Felix

Program

Non stop

Contact

Cazare Felix
Cazare Felix
Cazare Felix

pensiuneanelyardelean@gmail.com

0744 506 302

Turism

Staţiunea Băile Felix este cea mai mare statiune balneara din ţară, cu funcționare permanentă, fiind situată la aproximativ 9 km de municipiul Oradea, într-o zonă colinară, cu păduri de fag şi de stejar, la o altitudine de 140 metri. Temperatura apelor termale este între 20 - 49 grade Celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, medicii interniști recomandă pacienților tratamentele sau curele cu ape din băi. Prin rețeaua de hoteluri, Băile Felix oferă 7000 de locuri de cazare, precum și bazine de înot, ștranduri în aer liber sau acoperite și aer curat. Clima blândă face posibilă creșterea de nuferi în lacurile stațiunii.